Warning: A non-numeric value encountered in /home/ispri/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

      Institutul nostru lansează un proiect de reflecție intitulat „Jurnal academic pe timp de criză”. Acesta însumează gândurile, reflecțiile și analizele cercetătorilor noștri în fața crizei de pandemie pe care o străbatem cu toții. Textele publicate în revistele, site-urile sau paginile de Facebook ale Institutului vor fi ulterior publicate într-un volum-mărturie (ISPRI).

 

Covid 19, un agent (geo)politic real

Articol semnat de Cristi Pantelimon

27 04 2020

 

Într-o vreme de schimbări geopolitice atât de accelerate (să fie aceasta doar o iluzie, întreținută de presă?), era cât se poate de firesc ca epidemia globală de Covid 19 să capete accente politice și geopolitice cât se poate de reale. Deoarece Covid 19 și-a încept dansul macabru în China și a continuat în Europa, pentru a sfârși (oare?) în SUA, era de așteptat ca cele trei entități geopolitice să fie zguduite de cutremure mai mari sau mai mici în plan intern, politic. Pe de altă parte, frământările politice interne au, în cazul marilor puteri sau în cazul marilor entități cu veleități geopolitice (UE), reale consecințe externe, să spunem de natură geopolitică. De aceea, Covid 19 poate fi privit și ca un factor, agent sau catalizator de natură politică și mai ales geopolitică. Faptele sunt deja cunoscute și nu pot fi trecute cu vederea: două portavioane, unul american, Theodore Roosevelt, și unul francez (sigurul, Charles de Gaulle) au avut de suferit semnificativ de pe urma pandemiei. Primul se află încă acostat în Guam, iar autoritățile anunță multe sute de soldați care sunt infectați de Covid 19[1]. Situație în oglindă în cazul lui Charles de Gaulle, unde de asemenea multe sute de marinari au fost depistați cu Covid 19[2]. Portavioanele, iată, pot sta și ele în carantină!

Dar poate că cea mai spectaculoasă desfășurare de forțe în războiul cu Covid 19 este acuzarea directă de către entități semnificative din SUA de producere și răspândire a virusului ucigaș. Un site american cu audiență în rândul comunității de informații americane, ținut de un fost șef al DIA din SUA, colonelul Patrick Lang, a lansat recent o serie de acuzații frontale la adresa Chinei și a Partidului Comunist Chinez, pe care i-a făcut responsabili pentru producerea și răspândirea în Occident a Covid 19. Pentru a nu distorsiona mesajul prin parafrazare, vom cita direct în limba engleză pasajele cele mai interesante, din punctul nostru de vedere:

„Apart from the complaints from both Chinese leaders and U.S. politicians in which each side blames the other for the outbreak and spread of Corona, there is a curious mix of posturing and actions that are sending mixed messages and clouding the simple, horrible truth–the global spread of Corona 19 was a deliberate, conscious act by the Chinese Communist government to weaken the West, especially the United States (…)

More about that later, let’s focus first on the growing body of evidence that the launch of Corona from Wuhan was not the result of eating rotten bats or an accident at the level 4 bio lab in Wuhan. Instead of recruiting fanatics to wear suicide bomb belts, the Chinese Government appears to had chosen to infect its own citizens and send them out to major population centers in the West. It was a conscious plan to infect and weaken the West.

With the benefit of hindsight, it is clear that China chafed under the Western world’s support for student protesters in Hong Kong and Donald Trump’s aggressive campaign to punish China for unfair trade practices. It is no mere coincidence that the emergence of the virus in Wuhan barely spread into other parts of China. Beijing and Shanghai dwarf New York City in terms of populating size and concentration, yet the Chinese urban behemoths escaped unscathed. Not so New York and other major western countries, such as Italy, the UK and Spain–all have experienced major disruptions and pain as a result of the virus bomb set off in those nations”[3].

Acuzațiile sunt abrupte, totale, fără drept de apel. Dar ele nu vin singure, ci la pachet cu o serie de dovezi, pe care autorul le aduce, cu privire la activitatea mai mult decât discutabilă a unor cetățeni chinezi pe teritoriul SUA, iar aceste dovezi-acuzații sunt cu nume și prenume și cu trimitere directă la site-ul FBI-ului:

„Zaosong Zheng, 30, a Chinese national, was arrested on Dec. 10, 2019, at Boston’s Logan International Airport and charged by criminal complaint with attempting to smuggle 21 vials of biological research to China. On Jan. 21, 2020, Zheng was indicted on one count of smuggling goods from the United States and one count of making false, fictitious or fraudulent statements. He has been detained since Dec. 30, 2019”.

Autorul american continuă: „Biological research? What kind? What would you say if I told you that at least one of the vials contained Corona 19?” etc., etc.

Este evident că o atare acuzație desparte apele, cum se spune. Ea are deja reverberații și în Europa, unde alte site-uri specializate în decriparea mesajelor geopolitice ale vocilor autorizate din social-media nu a lăsat să treacă neobservată o atare întorsătură a lucrurilor[4].

China, SUA, Covid 19, război economic și geopolitic. Ce lipsește din acest tablou? Evident, campania electorală din SUA, unde președintele Donald Trump (apropos, site-ul american citat mai sus este, prin colonelul Lang, unul pro-Trump, anti-globalist, patriotic și, mai nou, foarte anti-chinez), dar și cei mulți care îl susțin, duc o luptă ce nu pare deloc simplă cu, generic vorbind, forțele globaliste din interiorul Partidului Democrat. Nu ne plac etichetele, dar ele sunt deja aplicate, așa că le vom utiliza, cerând cititorului clemența necesară. Nu este timp de multe nuanțe: Partidul Democrat, acuzat de Trump de complicitate cu globalismul (chinezesc? De ce nu? Democrații îl acuză pe Trump de complicitate cu rușii într-o manieră la fel de lipsită de nuanțe…), pare a se situa, straniu, într-o posibilă postură de complicitate cu „partida chinezească”, sau în orice caz cu cei care nu susțin politica lui Trump – iar China nu are niciun interes să-l susțină pe cel care duce războiul cu ea – l-am numit pe Donald Trump.

Dar, în rândul susținătorilor lui Trump, au apărut vehemente voci anti-globaliste, cum ar fi recentele luări de poziție ale lui Roger Stone, care îl atacă virulent pe Bill Gates, acuzat că a fabricat Covid 19, cu scopul de a determina vaccinarea obligatorie a tuturor muritorilor de pe Terra, precum și dotarea acestora cu cipuri[5]. Ce e drept, faptul că Bill gates a devenit unul dintre cei mai importanți finanțatori ai OMS, iar Donald Trump a retras finanțarea SUA pentru acest organism internațional nu putea să nu se lase cu astfel de „delicii” ale luptei electorale. Cât despre acuzația în sine, românul are o vorbă: nu iese fum fără foc! Sau, mai soft: vom trăi și vom vedea!

Cine se mai află în campanie electorală în SUA? Nihil sine Soros, evident! Nici miliardarul apropiat de Partidul Democrat nu a scăpat de furia susținătorilor lui Trump. Soros este în aceeași tabără cu Bill Gates (și cu chinezii? Posibil!), de aceea, primește ceea ce merită:

„Proaspăt numitul purtător de cuvânt al Departamentului Sănătății din SUA i-a acuzat pe George Soros și familia Rothschild că încearcă să profite de pandemia de coronavirus pentru a-și promova agendele (…)

CNN a descoperit și un tweet al lui Caputo prin care acesta îi răspundea, pe 17 martie, lui David Rothschild, un economist newyorkez care l-a acuzat pe Donald Trump că ”vrea să omoare oameni pentru a rămâne la putere”. Caputo a  scris că Rothschild ”este un sfincter elitist și endogam a cărui familie vrea controlul. Acesta este motivul pentru care minte în legătură cu președintele Trump”. Publicația israeliană Haaretz scrie însă că David Rothschild nu are o legătură de rudenenie cu familia de finanțiști din Europa

Replica de mai sus a fost data de Caputo pe 17 martie. Cu două zile înainte, Caputo a postat pe Twitter un mesaj despre George Soros. ”Glumiți? Agenda politică a lui Soros ARE NEVOIE de o pandemie”, a scris Caputo. Pe 27 martie, Caputo a postat o fotografie a lui Soros însoțită de textul ”Adevăratul virus din spatele tuturor lucrurilor” și de un emoticon cu un craniu și două oase”[6].

Să fie acestea numai „subtilități” de campanie electorală ăe tipar american?

Atacurile la aresa abordării „globaliste” a OMS (de subsceptrul demonic al lui Bill Gates).au trecut și în Europa, iar tonul, deși pare mai puțin obscen, este la fel de amenințător: Bill Gates a instalat un teroris genocidar în fruntea Organiației Mondiale a Sănătății, ne anunță un ziar elvețian, citând alte surse europene[7].

Cât mai poate convinge „marele preot” Bill Gates (admirator al comunismului chinez, cum ne anunță organul de presă elvețian) cu astfel de anunțuri cu parfum umaitarist, de genul celui în care prezice că o pandemie de tipul Covid 19 poate apărea tot la 20 de ani și că, deci, e nevoie de a preveni etc., etc[8].

Lupta pentru putere la nivel global trece, evident, peste cadavre, actuale și viitoare, reale sau doar imaginar-statistice!

Cât despre realitatea pandemică în sine, rămânem doar cu întrebările ce par atît de naiv-neputincioase, ale medicilor, cu constatările sau contraatacurile lor optimiste. Unii se întreabă de ce nu se fac necropsii în vazul Covid 19 (s-ar elimina astfel, logic, speculațiile despre fabricarea morților în laboratoarele sinistre ale statisticii covidiene)[9], alții, aparent mai cinic-curajoși, ne spun, tocmai din Germania, că agentul geopolitic Covid 19, cum l-am numit noi, nu ucide…[10]

Un site francez destul de anti mainsteam media puncta recent că, în fața valului de Covid 19, se pare că gripa sezonieră clasică, ce făcea multe mii de morți, a pălit subit, aproape complet[11].

Nu știm cât de letal e Covid 19. Dar e mai mult decât evident că turbulențele politice și geopolitice ale lumii actuale s-ar putea să devină pandemice!

 

 

[1] https://eu.usatoday.com/story/news/nation/2020/04/24/coronavirus-uss-theodore-roosevelt-sailors-test-covid-19-positive/3018331001/

[2] https://www.digi24.ro/stiri/externe/aproape-700-de-marinari-de-pe-portavionul-charles-de-de-gaulle-au-fost-depistati-cu-covid-19-cand-nava-s-a-intors-de-la-exercitii-1292935

[3] https://turcopolier.typepad.com/sic_semper_tyrannis/2020/04/the-chinese-and-us-kabuki-corona-dance-of-death-by-larry-c-johnson.html

[4] https://www.dedefensa.org/article/sst-victime-de-covid-19

[5] https://www.activenews.ro/externe/Consultantul-politic-Roger-Stone-il-acuza-pe-Bill-Gates-ca-ar-fi-creat-coronavirusul-pentru-vaccinari-obligatorii-si-microcipuri-161191

[6] https://www.cotidianul.ro/oficial-sua-agenda-lui-soros-are-nevoie-de-o-pandemie/

[7] https://lesobservateurs.ch/2020/04/22/bill-gates-a-installe-un-terroriste-genocidaire-a-la-tete-de-loms/

[8]https://www.mediafax.ro/externe/bill-gates-avertizeaza-ca-o-pandemie-provocata-de-coronavirus-s-ar-putea-repeta-o-data-la-fiecare-20-de-ani-19062804

[9] https://www.activenews.ro/stiri-sanatate/De-ce-nu-se-fac-necropsii-in-pandemia-Covid-19-161161

[10] https://oficialmedia.com/medic-legist-german-covid-nu-este-letal-oricat-de-crud-ar-suna-victimele-oricum-ar-fi-murit/?fbclid=IwAR2qUNds4uEjzWDT9W6GRCcM1Dv6A5tfG8L7VghEtXdsuHCy0V_-cWg_SRc

[11]https://www.egaliteetreconciliation.fr/Phenomene-etrange-la-grippe-saisonniere-10-000-morts-par-an-n-a-presque-pas-tue-cette-annee-59112.html

 


Notice: Undefined index: img in /home/ispri/public_html/wp-content/plugins/ct-ultimate-gdpr/includes/views/cookie-group-popup.php on line 199